Nyast hos oss de medicinska kemiska peelerna från Dermaceutic.

Dermaceutics produkter är framtagna av ett franskt team biokemister, hudläkare och estetiska kirurger. Produkterna förbereder, optimerar, reparerar och förlänger resultatet av peeling, laserpeeling, utfyllnad av rynkor samt kirurgiska ingrepp.

Kemisk Peeling

Våra olika peels, den svagaste först.

Mask peel | 1200 kr/behandling

30% glykolsyra.

En dermatologisk rengöring till fet/acnebenägen hud, synliga porer, överskott av talg

 

Milk peel | 1600 kr/behandling

50% Glykolsyra, 10% Mjölksyra och salicylsyra.

Epidural stimulering ger en utslätande effekt på linjer och rynkor. Ger lyster åt en matt och livlös hud. Förstärker effekten av kosmetiska produkter. Milk peel är en behandling som passar de flesta, kan göras enstaka eller som en kur .

MilkPeel

Cosmo peel | 2700 SEK/ behandling

18% TCA

Penetrerar ner till det understa lagret i överhuden, basalcellslagret, där cellerna nybildas. Denna peel kräver läkande och skyddande hemmavård både före och efter behandling.Indikationer för denna peel är åldrad eller livlös hud, linjer, akne-ärr, mörka fläckar, rynkor.

CosmoPeel

TCA är en  mycket kraftfull behandling som kräver mer läkningstid. Den lämpar sig för hud som är kraftigt åldrad, livlös, förtjockad och /eller  mycket solskadad. Denna jobbar även med ärr och pigmenteringar. Man flagnar i ett par dagar (som mest 4-7 dagar efter behandling), och man får inte dra bort några flagor. Den lämpar sig därför att göras när man har några dagars planerad ledighet. Man måste förbereda och stärka upp huden genom att använda rengöring och crèmer från Dermaceutic i 2 veckor före behandlingen, samt dagcrèmen K-ceutic 2-3 veckor efter behandlingen. K-ceutic har verkar lugnande, läkande , återfuktande samt har ett solskydd på spf 50.

Att tänka på efter behandlingen

Det är viktigt att inte tvätta eller smörja huden de första 12 timmarna efter behandlingen. Området för peelingen antar först en ljusrosa färg. Den skiftar sedan till en mörkrosa, brunröd, brun färg under loppet av några dagar. Huden blir stram och lite skrynklig. Efter 3-5 dagar börjar fjällning av gammal hud och den nya ljusrosa babyliknande huden blir synlig. Man kan arbeta som vanligt om det inte känns besvärande om omgivningen ställer frågor om hudfärg och fjällning. I vissa fall kan man uppleva en viss allmänpåverkan t ex trötthetskänsla.

Din nya hud

När flagningen är över och den nya huden “tittar fram” är det dags att tänka på att fortsätta sköta det behandlade området på bästa sätt. Man bör alltid skydda huden med hög solskyddsfaktor efter en peeling. Detta är särskilt viktigt under det första halvåret efter behandlnigen. Vi hjälper gärna till ned råd angående hudvårdsprodukter och underhållsbehandlingar.

Oftast gör man bara en behandling med TCA, men i vissa fall kan en upprepande behandling behövas.

Vi samarbetar med Dr Öst gällande vår TCA-peel. Läs gärna även om Botox och Restylane detta är behandlingen för dig med starka ansiktsmuskler som ger mimiska rynkor. Dessa indikationer är svårbehandlade med andra metoder. Botox och Restylane behandlingar/fillers utförs alltid av Dr Öst.

 

Om Dermaceutic och peeling

Dermaceuticslaboratorier var bland de första i världen att utveckla produkter med ingredienser som hyaluronsyra, stabiliserad vitamin C och glykolsyra. De är ledande inom cosmeceuticals­ industrin i upptäckten av effektiva kombinationer av ingredienser som används inom estetisk dermatologi. Effektiviteten av deras cosmeceuticals och kemiska peeler har bevisats i dels omfattande kliniska studier och dels i deras samarbete med branschledande utövare från hela världen.

Kemisk Peeling är ett brett begrepp och fördelarna är olika beroende på vilken peel som används. Gemensamt för alla är dock att de i varierande grad:
Stimulerar djupare ned i epidermis vilket resulterar i;

 • ökad collagenproduktion/syresättning/cellförnyelse/fuktnivå
 • jämnare hud och hudton, mer lyster
 • minskad porstorlek
 • döda hudceller tas bort
 • ökad upptagningsförmåga av crémer och masker, vilket gör att du får större effekt av dina produkter och behandlingar.

Med medicinsk hudvård kan vi bla behandla

 • Pigmenteringar
 • Hudföryngring
  • fina linjer och rynkor
  • öka spänsten/fastheten och elasticiteten
 • Fet hud/oren hud/ förstorade porer
 • Ytliga ärr
 • Livlös, trött hud- orsakad av tex sol, rökning

 

Hjeronymus Salongen | Hudvård i Kungsbacka

Borgmästaregatan 5 434 38 Kungsbacka
Telefon 0300-159 00

Tidsbokning
Boka via telefon 0300-159 00
Avbokning sker via telefon senast 24 timmar före, uteblivet besök debiteras fullt pris

Öppetider
Vardagar 10-18
Lördagar 10-14

Aktuellt

Dermapen
Dermapen är en avancerad nålningsteknik och det senaste genombrottet inom hudföryngring. Mer information om Dermapen.

Presentkort
Skäm bort någon du tycker om med ett uppskattat presentkort hos Hjeronymus Salongen. Du kan själv välja belopp eller behandling.
Vi tipsar gärna om behandlingar och bra kombinationer.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Hjeronymus på FB